Ételmagyarázat

Az alábbiakban olvasható a menüajánlatunkban szereplő ételek magyarázata ABC sorrendben:
 
Alföldi batyu: Kolbásszal, csemegeuborkával és főtt tojással töltött, majd készre sütött sertésszelet batyu
Alföldi gulyás: Marhahúsból és zöldségekből készült pirospaprikás leves, burgonyával és csipetkével
Alföldi húspogácsa rántva: Darált húsból készült fűszeres húspogácsák panírozva, majd kirántva
Bajor perecleves: Húsléből készült leves, pirított perec-és hagymakarikákkal
Bácskai rizses hús: Sertéspörkölt párolt rizzsel
Bácskai tarhonyás hús: Sertéspörkölt házi tarhonyával
Bakonyi betyárleves: Füstölt szalonnából, erdei gombából és füstölt kolbászból készült leves csipetkével, tejföllel ízesítve
Bakonyi sertésszelet: Sertésszelet, gombás-szalonnás-tejfölös raguval, tésztával tálaljuk
Barbecue csirkeszárnyak: Ropogósra sült csirkeszárnyak, enyhén csípős, kechupos-mustáros Worcestershire szósszal
Battyány-rizs: Hagymán pirított rizs erőlevessel párolva, vajban forgatva
Bécsi csirkemell: Tejben pácolt csirkemell panírozva és kirántva, citromkarikákkal tálalva
Bécsi szelet karajból: Sertéskaraj panírozva és kirántva, citromkarikákkal tálalva
Bécsi tányérhús: Sertésszelet, zöldségekkel készre főzve
Betyárborda: Sertéshús szelet kolbászos-szalonnás-lilahagymás töltelékkel töltve, majd panírozva és kisütve
Betyártokány: Sertéshús-csíkok kolbásszal, szalonnával, lilahagymával összesütve
Bogácsi sertésszelet: Sertésszelet „párizsi” bundában kisütve, pirított gombával és sajttal beborítva
Bolgár dzsuvecs burgonyával:Zöldségekkel, burgonyával, sertéshússal készült egytálétel
Brassói aprópecsenye: Karaj apróra vágva, borssal, fokhagymával, paprikával fűszerezve, pirított burgonyával tálalva
Búcsúi tyúkleves: Tyúkhúsból és karajcsontból készült húsleves zöldségekkel és levestésztával
Cigányvajda kedvence: Reszelt burgonyából, sárgarépából, hagymából és darált húsból készített fasírtgolyók pirosra sütve
Csabai aprópecsenye: Sertéshúsból készült szalonnás, kolbászos, gombás, lecsós aprópecsenye
Csabai sertésborda: Csőben sült sertésszelet brokkolival, kolbásszal, sajttal
Csáky sertésborda: Sertésszelet lecsós rántottával töltve, majd kirántva
Csángó pecsenye: Natúr sertésszűzpecsenye szeletek, szalonnából (kolozsvári), pritaminpaprikából készült fokhagymás, kechupos raguval tálalva
Csárdagazda kedvence: Sertésszeletek roston sütve, amelyre májszeleteket helyezünk
Csikós tokány: Sertéshúsból szalonnával, hagymával, tejföllel készült, pirospaprikával, borssal fűszerezett tokány
Csirkemáj Garay módra: A palacsintákat hagymán pirított csirkemájas, zöldpaprikás-paradicsomos raguval megtöltve, sörtésztában kirántva készítjük
Csirkemell csíkok Orly módra: Csirkemell csíkok sörtészta bundában, olajban kirántva
Csirkemell csőben sütve: Natúr csirkemell szeletre, párolt zöldségeket, pritaminpaprikát, póréhagymát halmozunk sonkával, tetejére sajtot olvasztva tálaljuk
Csirkemell Kertész módra: Natúr csirkemell szeletre, párolt zöldségeket halmozunk , tetejére sajtot olvasztva tálaljuk
Csongrádi sertésborda: A sertésbordát kolbászhússal töltjük, panírozzuk, majd kisütjük
Csőben sült zöldségek: Párolt zöldségek bechamelmártásban, sajttal megszórva, egybesütve
Csőben sült csirkemell: Natúr csirkemell szeletre, párolt zöldségeket, pritaminpaprikát, póréhagymát halmozunk sonkával, tetejére sajtot olvasztva tálaljuk
Debreceni sertésborda: Natúr sertésszeletet szalonnás, lecsókolbászos, paprikás, paradicsomos raguval puhára párolunk
Debreceni sertésmáj: Sertésmájat szalonnás, lecsókolbászos, paprikás, paradicsomos raguval puhára párolunk
Debreceni tokány: Sertéshúsból, szalonnából készült paradicsomos tokány debreceni kolbásszal
Dorozsmai molnár ponty: Paprikás lisztben megforgatott és bő olajban sült pontyszeletek gombamártással és főtt tésztával tálalva
Dubarry pulykamell: Elősütött natúr pulykaszeletre halmozott főtt karfiol sajtszósszal leöntve, majd készre sütve
Egri húsgombóc leves: Zöldségleves húsgombóc levesbetéttel
Elzászi sertésszelet: hagymából, lecsóból, baconszalonnából, kolbászból és savanyú káposztából készült ragura natúr szeletet helyezünk, tejföllel tálaljuk
Emeletes rostonsült: Rostonsült sertésszeletre, darált húst és sajtot halmozunk, melyet sütőben készre sütünk
Erdélyi csorba: Zöldségleves sertéshússal, lestyánnal, paprikás rántással és tejföllel
Erdélyi paraszt csorba: Zöldségleves sertéshússal, lestyánnal, paprikás rántással és tejföllel
Erdélyi tokány: Sertéshúsból, füstölt szalonnából készült tokány.
Erdészleves: Sertésbecsinált leves paprikás rántással, gombával és aszalt szilvával gazdagítva
Erőleves „fridatto” módra: Erőleves sós palacsintából készült levesbetéttel
Eszterházy sertésborda: Natúr sertésszelet vegyes zöldségből készült mártással
Falusi makaróni: Makaróni tészta kolbászból, baconszalonnából és darált húsból készült raguval tepsiben megsütve
Fáy borzaska: Sertéshús reszelt krumplis palacsintatésztában kisütve
Finomfőzelék: zöldborsóból és sárgarépából készült főzelék
Fitness csirke: Natúr csirkemell vegyes friss salátával
Francia burgonya: Sajttal-tojással-tejföllel rakott burgonya tepsiben összesütve
Francia hagymaleves: Vöröshagymából, tejfölös habarással készített krémleves
Francia parasztleves: Fehérbabbal, kelkáposztával, füstölt sonkával és zöldségekkel készült húsleves
Francia sertésborda: Burgonyából, főtt tojásból és sertésszeletből készült rakottas
Frankfurti leves: Kelkáposztából, burgonyából és virsliből készült, köménymagos, habart leves
Gazpacho (hideg zöldségleves): paradicsom alapú hideg zöldségleves
Görög rántott hús: Fokhagymás tejben pácolt sertésszelet panírozva és kirántva
Gyros tál: Gyroshús, friss saláta és sült krumpli, tejfölös öntettel
Hargitai sertésborda: Elősütött sertésszeletre párolt, ízesített, majorannás darált húst halmozunk, majd savanyúkáposzta-levéllel burkoljuk. Mindezt a párolt, paprikás savanyú aprókáposztára téve főzzük készre, tejföllel tálaljuk.
Háromsajtos sertésborda: Füstölt sajttal, trappistával és kéksajttal töltött sertésborda rántva
Hasselback burgonya: Fűszeres vajjal meglocsolt irdalt burgonya, tepsiben sütve
Hawaii pulykamell: Natúr pulykamell szelet ananásszal és sajttal összesütve, kókuszreszelékkel megszórva
Hentes tokány: Sertéshúsból, szalonnából és savanyú uborkából készült tokány
Hercegnő burgonya: Vajjal áttört főtt burgonyát tojással eldolgozva, fűszerezve nyomózsákba teszünk, majd a kinyomott halmocskákat sütőben megsütjük
Hétvezér tokány: Marha-, sertés-és pulykahúsból készült lecsós tokány szalonnával. Főtt tésztával tálaljuk.
Hévízi sertéspecsenye: Natúr sertésszelet, metélttel és párolt káposztával körítve, barnamártással
Holland rántott hús: A tejszínes sajtos darálthús pogácsákat bepanírozva bő olajban kisütjük
Hóstyai sertésborda: Hirtelen sült sertésszeletek, kukoricás, paprikás, savanyú uborkás raguval készre főzve
Hortobágyi húsgombóc:A húsgombócot hagymás,paprikás,gombás,paradicsomos szósszal tálaljuk
Hortobágyi húsos palacsinta: Paprikás darált hússal töltött sós palacsinta
Húsos fazék: Húsleves gazdagon főtt hússal, leveszöldséggel, csigatésztával
Huszár gulyás: Marhahúsból, babból, szalonnából, kolbászból, burgonyából, leveszöldségekből készült gulyásleves, tejföllel és csipetkével
Jakab gulyás: Sertésből készült, gyöngybabos gulyásleves
Jókai bableves: Tarkababból készített leves zöldségekkel, füstölt hússal, kolbásszal, csipetkével gazdagítva, tejföllel tálalva
Kamuti birsalmás kacsaleves: Kacsaaprólékból és gerezdekre vágott birsalmából készült habart leves
Karajszelet gazdagon: Natúr sertéskaraj szeletre paradicsomot, paprikát, gombát, füstölt tarját, kolbászt halmozunk, a tetejére sajtot teszünk és összesütjük
Károlyi-saláta: Burgonyából, csemegeuborkából, zöldpaprikából, paradicsomból és főtt tojásból készült saláta tartármártással
Kassai sertéskaraj: Sertésszelet túróval, baconnal és uborkával töltve, panírozva, majd kirántva készül
Kastélyburgonya: Héjában főtt burgonya cikkcakk alakban elvágva, tepsiben megsütve
Kentucky csirkecomb: Csirkecomb fűszeres panírba és kukoricapehelybe forgatva, bő olajban kisütve
Kertészleves: Gazdag zöldségleves levestésztával
Kijevi pulykamell: Petrezselyemzölddel, szerecsendióval elkevert, fűszeres vajjal töltött pulykamell, bundázva, majd olajban kisütve
Kínai édes-savanyú: A natúr csirkemell csíkokat ananászos-zöldséges édes-savanyú mártással és párolt rizzsel tálaljuk
Kiszelyleves: Savanyú káposztaleves füstölt hússal
Kofabordák: Natúrszelet tárkonyos-chilis szósszal tálalva
Kolozsvári gulyás: Kelkáposztával készült gulyásleves
Kolozsvári rakott káposzta:Darált sertéshúsból kevés rizsből és savanyú káposztából rakottast készítünk amre tejfölt szalonnát és kolbász darabkákat sütünk rá.
Konyhafőnök kedvence: Füstölt sajttal, póréhagymával, füstölt tarjával, csemegeuborkával töltött sertéskaraj, szezámmagos bundában
Korhelyleves: Savanyúkáposztából, füstölt csülökből és kolbászból készült rántott leves, tejföllel tálaljuk
Kurucpecsenye: Natúr sertésszelet, friss paprika-és paradicsomszeletekkel, valamint burgonyakarikákkal és szalonnakockákkal egybecsomagolva, alufóliában készre sütve
Legényfogó leves: Sertéskaraj, csirkemáj, gomba, répa, fehérrépa, borsó, fehér rántással, ecettel
Máglyarakás: Tejjel meglocsolt kalácstésztából, fahéjas párolt almából és lekvárból készült rakottas, melynek a tetejére cukros tojáshabot téve sütjük készre
Magyaros sertésszűz: Lecsóval készített sertés szűzpecsenye
Makói papszelet: Natúr sertésszelet, karikákra vágott, lisztben megforgatott vöröshagyma szeletekkel
Mami-féle csirkecomb: A csirkecombokat megfőzzük és párizsi panírban kisütjük
Mátrai borzas csirke: Csirkecomb-filé reszelt krumplis palacsintatésztában kisütve
Mátrai vadászborda: Darált hússal, zöldséggel, gombával, sajttal töltött sertésborda rántva
Mexikói pulykatokány: Kukoricás-zöldséges pulykatokány
Mexikói rizs: Kukoricás-zöldséges párolt rizs
Mézes-mustáros csirkemell: Natúr csirkemell mézes-mustáros ízesítésű mártással
Milánói sertésborda: Makaróni tészta sonkás-gombás, paradicsomos szósszal, sajttal meghintve, rántott sertésszelet feltéttel
Mitrovszky szűzérmék: Sertés szűzpecsenye szeleteket paprikás lisztben, majd Mitrovszky-bundában megforgatva, olajban kisütjük. /Mitrovszky-bunda: tojás, liszt, barna sör, brindza, egy csipet rozmaring, só, durvára reszelt burgonya/
Nádasdy húsgombóc leves: Zöldséges csontlevesbe, darált húsból, rizsből, tojásból készített fokhagymás gombócokat főzünk
Négysajtos sertésborda: Négyféle sajttal töltött sertésszelet bundázva, olajban kisütve
Nógrádi parasztleves: Sertéshúsból és vegyes zöldségből készült húsleves, daragaluskával
Sarkadi pecsenye:A naturszeletre pirított gombát ,uborkát,és kolbász darabokat halmozun majd megszórjuk sajttal és készresütjük
Nyírségi gombócleves: Vegyes zöldségből készült zöldségleves, burgonyagombóc betéttel
Olasz zöldségleves: /Minestrone/ Paradicsomos zöldségleves spagetti tésztával
Ormánsági töltött sertéstarja: Egyben sült sertéstarja sertésmájjal, füstölt tarjával, füstölt szalonnával, zsemlével készült töltelékkel
Orosházi tányéros: Tejszínes-zöldséges sertéshúsos raguleves, tálalás előtt cikkekre vágott főtt tojással gazdagítjuk
Orosz Borscs leves: Marhahúsból, leveszöldségekből, káposztából készült paradicsomos céklaleves, gazdagon fűszerezve
Orsi vagdalt: Darált csirkehúsból és zsemléből készült fűszeres húsgombóc, sajttal a tetején, tepsiben megsütve
Óvári pulykamell: Elősütött natúr pulykamell szeletre gombaragut halmozunk, majd egy szelet sonkával és sajttal beborítva sütjük készre
Óvári sertésborda: Elősütött natúr sertésszeletre gombaragut halmozunk, majd egy szelet sonkával és sajttal beborítva sütjük készre
Öreghegyi csőszpecsenye: Szalonnával spékelt, hagymás, babérleveles, borsos pácban érlelt sertéshúst roston kisütjük, pirított lilahagymával és gombával tálaljuk.
Palermói pulykamell: Pulykamell filé kechupos párizsi bundában
Palócleves: Marhahúsból, készült zöldbabos, habart leves
Palócpecsenye: Natúr sertésszelet fokhagymával, borssal és fűszerpaprikával ízesítve
Pásztorhús: Sertéshúsból, tarhonyából és krumpliból készült lecsós egytálétel
Pásztortarhonya: Tarhonyatésztából és krumpliból készült lecsós egytálétel
Pilisi gulyás: Sertéshúsból, szalonnából és zöldségekből készült gulyásleves zellerlevéllel és zöldpaprikával, burgonyával és csipetke betéttel
Pincepörkölt: Sertés-és marhahúsból készült vörösboros pörkölt, paprikával és paradicsommal ízesítve, cikkekre vágott burgonyával főzzük készre
Pulykaapró Stroganoff módra: Pulyka apróhús finomra vágott hagymával vajon megpirítva, fűszerezve és tejszínnel beforralva
Rácburgonya: Tejfölös lecsós tepsis burgonya
Rác csirkecomb: Burgonyaágyon, paradicsommal, paprikával, hagymával sült csirkecombok
Rádói pulykamell: A pulykaszeleteket baconszalonnával, sonkával, csirkemájjal és sajttal töltjük, panírozzuk és bő olajban kisütjük
Rakott csirkemell: Natúr csirkemell kaliforniai paprikával, bacon-nel, sonkával, csípős paprikával, újhagymával, sajttal és tejföllel halmozva, egybesütve
Rakott mákos tészta: Mákos tészta aszalt gyümölcsökkel rakva, tepsiben összesütve
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük
Részeges csirke: Fehérborban párolt csirkecombok zöldségágyon
Ropogós császárhús tekercs: A fűszerezett császárhúst feltekerve, egyben, összekötözve sütjük, majd szeletelve tálaljuk
Rostonsült csirkemell „Jóasszony” módra: A rostonsült csirkemellet császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragu kíséri
Sajttekercs rántva: Trappista sajt és sonka feltekerve, kirántva
Sajtos harcsafilé: Sajttal egybesütött natúr harcsafilé paradicsommal
Sertésborda „Holstein” módra: Natúr, fűszeres sertésszelet, tükörtojással borítva
Sertésborda "Udvarhely" módra: Natúrszelet szalonnás, hagymás, pritaminpaprikás, paradicsomos, zöldborsós raguval
Sertéscsülök „Orly” módra: Sertéscsülök sörtészta bundában
Somogyi aprópecsenye: Sertéshúsból, gombából, borsóból készült lecsós ragu burgonyával
Soproni sertésborda: Sertésszeletet körözöttes - baconos töltelékkel megtöltünk, panírozzuk, majd olajban kisütjük
Sopszka saláta: friss paprika, paradicsom, uborka, vöröshagyma és petrezselyemzöld, juhsajt, olaj és borecet hozzáadásával készült saláta
Sörben pácolt csülök: Kockára vágott csülök sörben pácolva, kemencében pirítva
St.Gallani csirkemáj baconben: Csirkemáj darabok bacon szalonnába tekerve, készre sütve
Steak burgonya: Vastag hasábra vágott olajban sült burgonya
Stefánia vagdalt: Darált sertéshúsból készült, főtt, egész tojásokkal töltött vagdalt
Subás csirkemell: Diós morzsabundába panírozott csirkemell kirántva
Sült csirke Festetics módra:  Sült csirkecombok párolt zöldségágyon, besamelmártással
Sült oldalas palóc módra: Hagymás, sült oldalas szeletek paradicsompürével és zöldbabbal készre párolva
Svájci lakodalmas szelet:A pulykamellbe pirított szalonnás gombás, zöldborsós,almás,metélőhagymás  borsos ,fehérboros tölteléket töltünk ésbepanírozva bő olajban kisütjük
Svájci sertésborda: Sertésszeletre paradicsomos-szalonnás-sajtos ragut halmozunk, majd összepirítjuk
Stroganoff tokány: Pulykahús-csíkok hagymával, gombával, uborkával, tejszínnel, mustárral
Szabógallér leves: Zöldségleves húsos derelye betéttel
Szántódi sertésborda: Sajttal, sonkával töltött rántott sertésszelet, panírozva, bő olajban kisütve
Szárnyas rizottó: Szárnyas húsból és zöldséges rizsből készült egytálétel
Szarvasi aprópecsenye: Sertés szűzpecsenyéből és csirkemellből készült pecsenye, melyet aszalt szilvával, párolt lilahagymával és kemencés burgonyával tálaluk
Szász pityóka leves: Húslében főtt burgonya és petrezselyemzöld, amit végül berántunk és ízlés szerint savanyítjuk
Szegedi csirkegulyás: Csirkehúsból készült gulyásleves zöldségekkel, burgonyával, csipetkével
Szentendrei csevap:Darált marha-és sertéshúsból készült, erősen fűszeres kolbászkák
Szidi néni kedvence: Sertésszelet krumplis bundában
Tanyai sertéskaraj: Natúrszelet, szalonnából, hagymából, borsóból, gombából, csirkemájból és pritaminpaprikából készült raguval tálalva
Tavaszi borjúcsorba: Zöldségleves borjúhússal, lestyánnal, paprikás rántással és tejföllel
Tavaszi sertésborda: A sertésbordát betöltjük a májjal, zöldborsóval, zsemlével készült töltelékkel, bundázzuk és kisütjük
Temesvári sertésborda: A natur sertésszeletre sóval borssal pirospaprikával ízesített tejszínes tejfölös zöldbabos raguval tálaljuk
Temesvári tokány: Csíkokra vágott sertéshúsból zöldbabbal, szalonnával készült tokány
Tenkes kocka: Sonkás rakott tészta sütőben egybesütve
Tenkes szelet: A sertésszeletet csirkemájas, hagymás, sonkás, gombás, szalonnás raguval töltjük, majd kirántjuk.
Teri mama kedvence: A natúr szeletre gombás májpástétomot halmozunk, sajttal megszórjuk és összesütjük
Tordai lacipecsenye: Bőrös sertéskaraj pirospaprikás lisztbe forgatva, megsütve
Tormaleves lengyelesen: Főtt sonkával és tojással készült leves tejfölös tormával
Újházi tyúkhúsleves: Tyúkhúsleves gazdagon leveszöldségekkel, gombával és zöldborsóval, valamint tészta betéttel
Vadász tokány:A kakukfüves majorannás apróhúsra gombás,paradicsomos,paprikás ragut teszünk
Varga béles: Réteslapon, cérnametéltből készített, túrós-tejfölös- tojásos-mazsolás kocka, áfonyaöntettel tálaljuk
Vasi pecsenye: fokhagymás tejben áztatott szűzérme paprikás lisztbe forgatva, pirosra sütve
Végvári falatok: Sertésszűz, kolbászos, zöldpaprikás, paradicsomos, zöldbabos raguval,
Velemi bableves: Füstölt hússal, zöldségekkel, tarkababból készült bableves tejföllel
Viktória sertésborda: Sertésszelet őszibarackkal töltve, bundázva és bő olajban kisütve
Waldorf saláta: alma, zeller tartármártásban /dió nélkül
Wedges burgonya: Fűszeres héjas burgonyacikkek olajban kisütve
Zengői sertésszelet: A sertésszeletet szalonnás, fokhagymás, pritaminpaprikás, velős, tojásos töltelékkel töltjük, kirántjuk, gombamártással tálaljuk
Znaimi sertéssült: Sárgarépát, zellert párolva, majd ecetes uborkaszeleteket beletéve és tejfölös habarással készül a mártás, melyet a hirtelen sült, majd párolt szeletre öntünk
Zselici leves: Szárnyas májból, gombából és zöldségekből készült rántott leves kaporral ízesítve, tejföllel tálaljuk